Perustietoa

Teema: Saksan länsirintama, 1944
Aika: 15. - 17.5.2009
Paikka: Inkoo
Osallistujia: n. ryhmä, 10-12
Ikäraja: Yli 17-vuotiaat
Osallistumismaksu: 3 euroa juokseviin kuluihin
Muuta: Tapahtumalla on tiukat varusterajoitukset.
Keskustelu: Etulinjan forumiEtulinja: An der Westfront 1944 on ensimmäinen Etulinjan tarjoama re-enactment tapahtuma, joka on avoin myös muille kuin Etulinjan jäsenille. Tapahtuma käsittää yhden viikonlopun perjantaista sunnuntaihin, mutta saapuminen alueelle käy myös lauantaina.

Tapahtumassa kuvataan 272. Grenadier Divisionin miehiä, jotka ovat Caenin taistelun jälkeen vetäytyneet uudelle puolustustasalle. Toimimme komppanian etuvartiona ja kaivaudumme kukkulalle, josta on laaja näkökenttä maaston ylle. Asemissa suoritetaan normaalia tähystys- ja vartiontitoimintaa perisaksalaiseen tapaan, sekä lähetetään pieniä tunnustelupartioita maastoon. Yöt ja myöhäisilta varataan telttailulle ja yhdessäololle sekä mahdollisesti lyhyille oppitunneille Wehrmachtin toiminnasta. Yöksi saatetaan myös määrätä poterovartio.

Tapahtumassa noudatetaan ehdottoman tarkasti normaaleja sotilasarvoja ja puhuttelu tulee tapahtua oikealla tavalla. Arvoja lukuunottamatta käytämme kuitenkin kielenä suomea. Esimerkiksi ryhmänjohtajaa puhuttelet seuraavalla tavalla:

"Herr Unteroffizier, havaitsin liikettä 200 metrin päässä, puron ja metsän risteyksessä!"

Ryhmänjohtajalla on oikeus toimia parhaaksi näkemällään tavalla mahdollisissa kurinpitotoimissa, kuitenkin siten, että kyseessä on iloinen eläytymistapahtuma. Tapahtumassa yleisestikin pyritään pysymään suojassa ja piilossa, sekä toimimaan aivan normaalisti kuten sotatilanteessa toimittaisiin.

Mukaan pitää varata riittävästi ruokaa sekä vettä. Nämä voidaan jemmata siviilireppuun tai vastaavaan, joka piilotetaan telttaan pois näkyviltä. Kännykät ja kaikki muu aikaan sopimaton pidetään teltoissa ja poissa taskuista tapahtuman ajan. Ruokatarvikkeet olisi myös hyvä naamioida ajanmukaisiksi, esimerkiksi hernekeitto ja nötkötti ovat erinomaisia sapuskoja ja helposti pienellä työllä ajalle uskollisiksi naamioitavissa. Suosittelemme myös esimerkiksi ajanmukaisen luettavan mukaan ottamista, sekä huuliharppujen yms. tuomista illan ratoksi.

Varustevaatimukset

Takaisin alkuun

Varustevaatimukset pelissä ovat vastaavia Airsoft-tapahtumia tiukemmat. Ei kannata kuitenkaan säikähtää, esimerkiksi lainavarusteita löytyy varmasti ainakin nopeimmille, eivätkä ohjeistukset ole aivan liian tarkkoja - tärkeintä on korrekti olemus - hiukset pitää olla siististi leikattuna, parta ajettu (leirisänki sallitaan) ja varustus loppusodan mukaista. Alla kuitenkin tarkempaa ohjeistusta.

Ylävartalo: * Takki:M42, M43 tai M44 kenttätakit yleismallin Litzeneillä ja rintakotkalla.
* Lakki: M42 suikka, M43 kenttälakki, merkkeineen.
* Kypärä: Suositellaan M42, mutta myös muut kypärät käyvät - EI SA-varikkokorjattuja!!
* TST-varustus: Vyöstä täytyy löytyä seuraavat tarvikkeet: 98K patruunataskut (uusi malli), leipälaukku (NVA-laukut hyväksytään), kenttälapio (nahkainen tai kankainen kannike), pistin ja kannike sekä korrekti solki. Suositeltavaa olisi myös kantaa mukanaan valjaita sekä kaasunaamaripönttöä.
* Muuta:Hanskat voivat olla siviilimallin kudotut tai korrektimmat hanskat, kaulahuivia suositellaan, putkikauluria, villapaitaa yms. varmuuden vuoksi. Päällä suositellaan pitämään Zeltbahnia naamiointina.

Alavartalo: * Housut: Huosuiksi suositellaan M43 housuja, myös M42 ja M40 housut sallitaan, ei kuitenkaan ruotsalaisia sarkahousuja tai M36 sarkahousuja.
* Säärystimet: Suositellaan reproja saksalaisista säärystimistä, sallitaan kuitenkin BW:n vastaavat sekä hyvin toteutetut kankaiset säärystimet (vain muutamalle korkeintaan!).
* Kengät: Suositellaan ostamaan lyhytvartiset kengät, mutta saappaat käyvät hyvin, joko repro tai itäsaksalaiset.
Extraa: Extratavaraa voi tuoda tapahtumaan niin paljon kuin huvittaa ja mitä vain keksit. Muista kuitenkin kertoa järjestäjille mitä tuot. Esimerkiksi puolitelavaunun tuominen paikalle saattaa aiheuttaa muutoksia suunnitelmissa.

Alue

Takaisin alkuun

Alueena toimii In Felde, Unbesiegt IV-tapahtumasta joillekin tuttu alue Inkoossa. Itse toiminta tapahtuu alueen pohjois-päädyssä.

Paikalle saapuminen


Suunnistakaa osoitteeseen Ingarskilantie 145, 10120 Inkoo. Ingarskilantielle pääsee tieltä numero 51. Matkaa viisykköseltä Ingraskilantie 145:seen on noin 3,7km.

Mikäli vain mahdollista, SUOSIKAA KIMPPAKYYTEJÄ! Pakoitustilaa on, kuten yleensä, kauhian vähän, joten mitä vähemmän autoja, sen parempi.

Keskustelu

Takaisin alkuun

Keskustelu, ongelmat ja kysymykset tapahtuman ketjussa Etulinjan forumilla.

Ilmoittautuminen

Takaisin alkuun

Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen translatedpoorlyPOISTATÄMÄ@gmail.com. Ilmoittautumisessa tulee olla seuraavat tiedot:

- Etu- ja sukunimi
- Roolihahmon nimi
- Syntymäaika
- Haluttu tehtävä
- Saapumispäivä
- Mahdolliset lainavarustetarpeet
- Valokuva varustuksesta itse käyttäjän päällä

Alla luettelo ryhmän rakenteesta ja tehtävistä:

Unteroffizier: (ryhmänjohtaja) Jan Holzapfel
Obergefreiter: (varajohtaja)
Gefreiter: (konekivääri)
Grenadier: (konekivääri) Peter Bauer
Grenadier: