Valtterin mietintöjä etulinjan laudasta

Anna palautetta keskustelulaudasta ja sivustosta.

Valvoja: Ylläpito

Lindholm
Etulinjan jäsen
Viestit: 214
Liittynyt: 18 Loka 2007, 21:56
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Valtterin mietintöjä etulinjan laudasta

ViestiKirjoittaja Lindholm » 19 Loka 2007, 18:45

Moi,

Ehdotan heti alkuun muutosta foorumien aluejakoon:

1) Annetaan Valtterille supervaltaa, koska Valtteri osaa sitä käyttää
2) Yksinkertaistetaan alueita:

- Eri osioita on ihan liikaa. Noin paljon osioita tarvitaan, kun päivittäisiä kävijöitä on kolme-neljä tuhatta tai enemmän. Lekan laudalla on tuhat kävijää, sitä enempää tänne ei helposti saada.

Tiedän jo täsmälleen, kuinka alueiden kavennus tapahtuu:

- Ei tehdä eroa WW2-airsoftin ja varsinaisen reenactmentin välillä, ainakaan noin paljoa. Mun mielestä ei ollenkaan, mutta aihe on avoin keskustelulle. Mielestäni aiheesta riittää neljä aluetta: "Reenactment ja WW2-airsoft yleisesti", "Aseet", "Tapahtumat" sekä "Varustekokonaisuudet". Ehkä just just tapahtumien kuvaketjut erikseen.

- Taistelut eivät kaipaa omia alueitaan. Siihen riittää "Toinen maailmansota". Noista asioista ei jutella kovin paljoa edes kansainvälisesti.

Saksa, jenkit ja muut osapuolet ansaitsevat kaikki vain yhden alueen. Aikoja sitten tapahtuneista asioista voi jutella Toinen maailmansota -alueella. muista yhdellä superalueella per maa/osapuoli. Ehdotan nimeksi "[Osapuolen] varusteet, taktiikat ja muut asiat"
Siis varusteista juteltaisiin nimenomaan täällä. Mielestäni WW2AA:n tyylinen kaksijakoisuus "Axis Equipment, Axis tactics" on jo liikaa, koska tacticsissa ei ole mitään fiksua asiaa.

Etulinja, myyntialue ja foorumin yleisalue olkoon niinkuin ovat.
MEGAMAID has gone from suck... to BLOW!!

Saarinen
Viestit: 136
Liittynyt: 19 Loka 2007, 13:57
Paikkakunta: Iisalmi

ViestiKirjoittaja Saarinen » 19 Loka 2007, 19:05

Kannatan ajatusta, sillä mielestäni uusi foorumi on nykyiseltään varsin sekava (ehkä sekava on väärä sana, sanotaan nyt niin laaja että se menee jo sekavaksi). Edellisen laudan jako oli varsin toimiva ja sopivan selkeä.

Arosusi
Viestit: 30
Liittynyt: 19 Loka 2007, 12:09
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

ViestiKirjoittaja Arosusi » 19 Loka 2007, 20:53

Kannatan tätä itse myös, eri keskustelu aiheiden määrillä on selvästi liioiteltu.

Avatar
Peltola
Etulinjan jäsen
Viestit: 2062
Liittynyt: 19 Loka 2007, 02:04
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Peltola » 19 Loka 2007, 21:18

Ideana alunperin jaottelussa oli se, että Etulinja on nimenomaan re-enactment porukka, ei airsoft porukka. Tämän takia re-enactment ja airsoft on erotettu toisistaan forumilla. Airsoft on mukana sen takia, että jäsenistä suurin osa harrastaa myös sitä ja tukee ww2 airsoftin toimintaa Suomessa.

Liian yksinkertainen forumi on liian yksinkertainen, osioita saa olla, mutta ei ehkä aivan niin paljon kuin nykyisellään - ainakaan toistaiseksi.
Etulinja

Avatar
Korhonen
Etulinjan jäsen
Viestit: 1255
Liittynyt: 22 Syys 2007, 15:53
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

ViestiKirjoittaja Korhonen » 19 Loka 2007, 21:50

Pääideana tosiaankin on tehdä kunnolla eroa re-enactmentin ja airsoftin välille. Tämä etulinjan lautahan on pääasiassa re-enactment keskustelulauta, mutta WW2 airsoft on ikään kuin bonuksena, sillä Suomessa nyt sattuu olemaan jonkinlainen aasinsilta näiden kahden asian välissä.

Osiointia tehdessä en ajatellut, että 'liiat' osiot sekoittavat lautaa. Itse asiassa en ymmärrä tätä vieläkään. Hakutoiminnon käyttöä ja muutenkin asioiden etsimistä se ainakin helpottaa omasta mielestäni helvetisti. Ehkä ajattelen liian kauas tulevaisuuteen. Ei millään pahalla, mutta mun mielestä esim. Lekan laudalta on tosi vittumainen etsiä jotain tiettyä asiaa :).

Monilla osioilla sekä otsikkoformaateilla siis helpotetaan sen tyypin hommaa, joka haluaa myöhemmin ihan kylmiltään tutustua aiheeseen, jonka suomalainen 'nettiskene' pyörii lähinnä yhden keskustelulaudan ympärillä.

Karsin osiointia jo hieman. Henkilökohtaisesti en haluaisi yleistää asioita enempää. Esittäkää oma mielipiteenne asiasta täällä. Katsellaan mitä mieltä valtaosa käyttäjistä on asiasta.

Avatar
Peltola
Etulinjan jäsen
Viestit: 2062
Liittynyt: 19 Loka 2007, 02:04
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Peltola » 19 Loka 2007, 22:07

Minö ehkä supistaisin sillä, että tunkisin valtiot & niiden aseet ja varusteet yhteen ketjuun, yhden osion alle, muuten pitäisin laajuuden kuitenkin näiden rajoilla liikkuisin.
Etulinja

Mike
Viestit: 129
Liittynyt: 19 Loka 2007, 08:38
Paikkakunta: Järvenpää

ViestiKirjoittaja Mike » 20 Loka 2007, 09:00

Kocher kirjoitti:Karsin osiointia jo hieman. Henkilökohtaisesti en haluaisi yleistää asioita enempää. Esittäkää oma mielipiteenne asiasta täällä. Katsellaan mitä mieltä valtaosa käyttäjistä on asiasta.


Kansalta voi aina kysyä mutta kuten tiedetään kaikillahan on joku mielipide, hyvä tai huono. Tämä ei kuitenkaan ole demokratia vaan Etulinjan forum - joten he voivat tehdä siitä millaisen haluavat. Itselleni WWII + airsoft liittyvät kyllä läheisesti yhteen vaikka softausta olenkin näistä kahdesta harrastanut aika monta vuotta vähemmän.

Eniten harmittaa että sisältöä ei siirretä "edelliseltä" laudalta tänne, edes valikoivasti, sillä siellä oli hienoja kuvia ja juttuja. Voisikohan sieltä saada edes jotain siirrettyä tänne?

Speidel
Etulinjan jäsen
Viestit: 812
Liittynyt: 18 Loka 2007, 22:13
Paikkakunta: Esbo

ViestiKirjoittaja Speidel » 20 Loka 2007, 09:38

Voi, mutta ainoastaan manuaalisesti käsipelillä. Armbell kun sattui olemaan ilmainen palvelustarjoaja joten siltä ei löytynyt edes niinkään yksinkertaista asiaa kuin tietokannan varmuuskopiointia. Nykyinen foorumipohja on nopeampi, luotettavampi ja helpommin käsiteltävä.

Monista osioista on tosiaan silloin hyötyä kun täytyy etsiä jotain tiettyä nopeasti ja täsmällisesti. Itse ainakin käytän aina tuota oikean yläkulman Katso viime käyntisi jälkeen tulleet uudet viestit toimintoa aina foorumille kirjautuessa, silloin ei tartte uuvuttaa sormeaan scrollaamalla hiirtä.

Avatar
Soini
Etulinjan jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 19 Loka 2007, 06:13
Paikkakunta: Rajamäki,Nurmijärvi

ViestiKirjoittaja Soini » 20 Loka 2007, 09:39

Pyritään varmaan siirtämään tavaraa tänne pikkuhiljaa. Sekä lisäämään artikkeleja ja kuvia etulinjan sivuille.

Omasta mielestäni liian sirpaleinen foorumi hajoittaa keskustelua liikaa ja saattaa jättää kuolleita alueita. Maakohtaiset alueet on hyvä juttu, ehkä niden alakohtia täsmentäisin.

Avatar
Dobbler
Etulinjan reservi
Viestit: 304
Liittynyt: 20 Loka 2007, 10:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

ViestiKirjoittaja Dobbler » 21 Loka 2007, 10:22

Tässä liian selkeässä erottelussa on se ongelma ja riski, jota alunperinkin pelkäsin, eli airsoftin ja re-enactmentin epäterveellinen vieraantuminen toisistaan. Minusta on parempi, että kuljetaan vielä toistaiseksi käsi kädessä, ja tehdään vain selkeäksi se, varustekeskusteluissa ei tule ikävää sekaannusta.

Ymmärrän toki Etulinjan johtoportaan halun tehdä sitä eroa ja se syy on toki ihan ymmärrettävä, mutta toisaalta, hieman lempeämmällä ajatustavalla ja selkeällä periaatteiden linjavedolla saataisiin sekin asia hallintaan ihan omassa päässä, eikä tarvisi erotella harrastajia "kasteihin".

Speidel
Etulinjan jäsen
Viestit: 812
Liittynyt: 18 Loka 2007, 22:13
Paikkakunta: Esbo

ViestiKirjoittaja Speidel » 21 Loka 2007, 11:43

Itselleni ainakin reenactment on täysin eri harrastus kuin airsotiminen. Airsoft piireissä kun tuntuu olevan erittäin pieni kynnys erottaa kaikenlaiset termit toisistaan (milsimiä on se kun pistetään varusterajat ja K15 leima yms..)

Veikkaan että laudalla on sekä puhtaita reenactment harrastajia että puhtaita (WW2) airsoft harrastajia, mikäli nämä kaksi ryhmää pääsee samaan ketjuun puhumaan omia kantojaan esimerkiksi varusteiden sopivuuden tai ulkoisen olomuodon suhteen, syntyy ainoastaan sekavaa väittelyä.

Piesala
Etulinjan jäsen
Viestit: 536
Liittynyt: 20 Loka 2007, 13:33
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Piesala » 21 Loka 2007, 12:02

Jep, olen tässä ainakin samaa mieltä. Pidetään molemmille harrastuksille erilliset alueet. Ja tosiaan, siinä olen samaa mieltä, että maakohtaisesti voisi riittää aluksi vain yksi osio per maa, mutta tuskinpa toi kaksikaan hirveästi keskustelua hajauttaa.


Palaa sivulle “Palaute”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija