Kuluttamisohjeita & ideoita

Keskustelua reproduktiovarusteista.

Valvoja: Ylläpito

Avatar
Peltola
Etulinjan jäsen
Viestit: 2063
Liittynyt: 19 Loka 2007, 02:04
Paikkakunta: Helsinki

Kuluttamisohjeita & ideoita

ViestiKirjoittaja Peltola » 17 Marras 2009, 21:50

Hoo!

Kun vastaanotin tuossa oman M39 kesäpuseroni, tuli ajankohtaiseksi sen modaaminen vähä mageemmaksi. Takki oli siis puhtaan harmaa ja kaunis saadessani sen ja tehtäväksi tuli yrittää kikkailla siitä vähän sotaa nähnyt ja likainen. Onneksi kesätakin kangas on todella vastaanottavaa (verrattuna esim. sarkaan), joten tehtävä ei ihan mahdoton ole.

Perinteinen "pyörin mudassa, siispä olen mageempi" on ihan toimiva vaihtoehto, mutta halusin hieman syvyyttä takin limaisuuteen. Koska kesätakki päällä väännettiin sodassa monta vuotta, joskus pitempiäkin aikoja pesemättä, täytyi siihen saada vähän pinttyneisyyttä. Tärkeintä oli saada hihansuut rasvaisen limaisiksi, kyynärpäihin vähän väriä ja likaa - ja tärkeimpänä kainaloon, niskaan ja selkään kunnon limaiset hikirasvaläikät. Lisäksi rintaan vähän sotkua tetsaamisen jäljiltä.

Kuvioihin ilmestyivät uskollinen aseöljy sekä mehiläisvaha. Yllättäen aseöljy (ei intin superöljy vaan vähän modernimpi, suihkemalli) ei jättänyt riittävän ilkeätä pintaa takkiin vaan lähinnä pintarusketuksen. Tällä öljyllä sain kuitenkin epätasaisen ja tosi kivan pohjustuksen lähes koko takille, joten se näytti jo pelkästään sillä hieman paremmalta. Halusin kuitenkin lisää syvyyttä joten lähdin lenkille takki päällä. Mukavasti hikoilleena ja takki märkänä vetäisin kevyen tetsauksen maassa. Kotona annoin takin kuivua ja hakkasin pahimmat (enimmät) liat pois. Tämän jälkeen otin kätösiini mukavan mehiläisvahapurnukkani (jolla elvytän mm. wanhat nahkaesineet ja hoidan nuo ihkaihanat perioodikengät ja saappaat), josta oikein roimasti kaapaisemalla saa kivalta tuoksuvaa ja hyvin rasvaista ja limaista mömmöä. Tätä mömmöä sitten vain hinkkaamaan ja upottamaan eri kohtiin takkia - erityisesti niskaan, kainaloon ja hihansuihin. Vähän lisää rintaanm selkään, kyynärpäihin ja pikkuisen sinne tänne niin saadaan oikein limainen ja kulunut olemus.

Valitettavasti en tajunnut ottaa ennen - jälkeen kuvia tai itse projektista kuvia, ja sen lisäksi en saanut kännykkäkamerallani nyt hyviä kuvia aikaiseksi joten jäitte TOISTAISEKSI ilman :D
Etulinja

Ukkoli
Viestit: 5
Liittynyt: 19 Loka 2007, 00:09
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kuluttamisohjeita & ideoita

ViestiKirjoittaja Ukkoli » 04 Joulu 2009, 22:34

Aurinko tekee myös hyvää! Jos ei ole aikaa käyttää jotain tiettyjä sotavaatteita/varusteita, ja haluaa niihin vähän sitä "patinaa", voi ne pistää vähän haalistumaan kesäaurinkoon, tai vaihtoehtoisesti jättää peseytymään syksyn sateisiin.

Näin vähän kuin asiaan liittyen, intissä vaihdoin ysiykköset tasan kerran (käytettiin yleensä metässäkin), ja sekin aika loppupuolella. Haisivat hieltä, sammalelta ja dieseliltä! Mmmmm...


Palaa sivulle “Reproduktiovarusteet”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija