Käyttäjänimi:
Salasana:

 

Olemme joukko historian harrastajia, jotka pyrkivät tutkimaan ja elävöittämään toisen maailmansodan eri osapuolten joukkoja ja niiden historiaa. Pääpainona pidämme nimenomaan etulinjassa toimivien taistelujoukkojen tutkimista.

Etulinjan Facebook 04.07.2013

Hyvää kesää kaikille!

Etulinja kehitti itselleen sosiaaliseen mediaan sivuston, joten pyörikää katsomaan!

http://www.facebook.com/Etulinja

Lisännyt: Bauer


Kesän tapahtumia 07.06.2013

Etulinja on taas kiireisenä koko kesän.
7-9.6 Etulinja osallistuu Michael Gaissmairin (http://gaissmair.net/) partiotapahtumaan. Heti perään 15-16.6 on Torpin Tykeillä (http://www.torpintykit.suntuubi.com/) Torpin Tykit 15 vuotta Inkoossa -tapahtuma, jossa Etulinja on osana taistelunäytöstä sekä esittelemässä lyhytelokuviaan. Kuun lopussa 29-30.6 Tampereella on Suvi-Vintage (http://www.fintage.net/blogi/suvivintage/), jonka kotirintama-teeman mukaisesti Etulinja on paikalla kertomassa toiminnastaan ja jälleen näyttämässä elokuvia muun esityksen ohessa.

Kesän lopuksi elokuussa Etulinja suuntaa Valgaan, Viroon osallistumaan Viron suurimpaan historianelävöittämistapahtumaan.


Yleisötapahtumiin tervetuloa ihmettelemään ja osallistumaan!

Lisännyt: Bauer


Taistelijan varustus ennen ja nyt -artikkeli 27.02.2013

Porin prikaatin oma joukko-osastolehti Porilainen on julkaissut pienen artikkelin suomalaisten varusteiden kehityksestä ja historiasta. Etulinja ja Varusteleka antoivat hieman 'asiantuntija' -apua 40-luvun kamojen puolesta. Kannattaa vilkaista. 

Tässä linkki artikkeliin (pdf - sivu 20)

Lisännyt: Speidel


Linja poikki! 03.12.2012

Etulinja.net oli tavoittamattomissa lähes kaksi viikkoa. Tilanne syntyi bottien yhä jatkuvasta tulvasta ja lisäsivät palvelimelta ulospäin syntyvää liikennettä tarpeettomasti. Palveluntarjoajamme näin ollen sulki sivuston, kunnes tilanne saadaan korjattua.

Onglemaksi vain muodostui se, ettei keskustelulaudan työkaluihin tällöin päässyt käsiksi ja ainot toimet pystytiin tekemään vain tiedostotasolla. Nyt sivusto on taas avattu ja korjaustoimia voidaan tehdä. Rekisteröityminen on täksi ajaksi suljettu kaikilta. Aiemmat tunnukset toimivat normaalisti.

Lisännyt: Bergstone


Etulinjaan, MARS! (koulutuselokuva) 13.11.2012

Uutta videomateriaalia:

Yksittäinen propagandatyylinen koulutuselokuva, joka kuvaa Etulinjan tapahtumissa käytettäviä vaatteita ja varusteita. 
Filmi kuvaa suomalaisen rintamalle siirtyvän miehen varustautumista, kotona ja valtion toimesta.
Sotarepun pakkaaminen perustuu nimimerkin "Rintamasotilas" kirjoittamaan artikkeliin kirjassa Sotamiehen taskukirja (1941). 
Kiitoksen tilojen lainasta Suojalaan, Ahjolaan sekä Nurmijärven kunnalle.
Suomenkielinen selostus.

Lisännyt: Speidel


Jermuille lisäystä 19.09.2012

Etulinjan suomalaisosasto sai täydennystä uudesta jäsenhakijasta, joka kävi tutustumassa osastoon ja sen toimintaan Partio Möllin yhteydessä.

Tervetuloa Etulinjaan Tuomo!

Lisännyt: Speidel


Partio "Mölli" 1943 16.09.2012

Jalkaväkirykmentti 11 oli lähes koko asemasotavaiheen syksystä 1941 kevääseen 1944 puolustuksessa Uhtuan suunnalla. Oman lisänsä toimintaan toi vasemmalla puolustusasemassa ollut saksalainen SS-Divisioona Nord. Nämä kaksi ja puoli vuotta olivat rintamalohkolla suhteellisen hiljaisia ja rajoittuivat vastustajan häirintään tykistö-, kranaatinheitin ja tarkk'ampujatulella. Partiointi ja vanginsieppaustoiminta oli vilkasta, ja sen avulla pyrittiin selvittämään vastustajan vahvuutta, ryhmitystä, vartioiden vaihtoaikoja ja aikeita. Varsinkin laajoilla erämaasivustoilla ulottuivat partioretket syvälle vihollisen selustaan. 

Kuvia ja videoita tapahtumasta löytyy Etulinjan keskustelulaudalta:

[2012] Partio Mölli

Lisännyt: Speidel


Valga militar festival Virossa 29.08.2012

 

Etulinjan jäseniä osallistui Virossa järjestettyyn suureen re-enactment / sotilasajoneuvo tapahtumaan. 

Paikalle oli kerääntynyt satoja historianelävöittäjää monesta eri maasta ja tapahtumaan sisältyi muun muassa näyttävä sotilasparaati Valgan kaupungin läpi ja paukkupatruunoilla toteutettu näytöstaistelu. 

Kuvia ja videoita tapahtumasta löytyy Etulinjan keskustelulaudalta:

[2012] Valga Militaarfestival

 

Lisännyt: Speidel


Etulinja Suvi-Vintagessa 01.07.2012

Etulinja kävi esittelemässä toimintaansa suomalaisen vintageyhteisön, Fintagen, kesätapahtumassa Tampereella. 

Kuvia tapahtumasta:

[2012] Etulinja Suvi-Vintagessa

Lisännyt: Speidel


Etulinja Helsingin Sanomissa 24.01.2012

Noh, eihän juttu nyt ihan pelkästään ole Etulinjasta... mutta kuitenkin, 24.1.2012 Helsingin Sanomissa, C6 sivulla Ihmiset osiossa Etulinjan jäsenestä, Valtteri Lindholmista ja Varustelekasta juttua, jossa ohimennen sivuttiin myös Etulinjaa.

Hyvä Valtteri! Hyvä Etulinja!

Lisännyt: Bauer


Etulinjan korsujoulu 18.12.2011

Etulinja kokoontui Loimaalle viettämään rintamajoulua korsussa. Kokoontumisessa kerrattiin muun muassa konekivääriryhmän toimintaa taistelussa sekä kivääriryhmän toimintaa. Kenttäposti toi korsuun jouluiset terveiset jokaiselle. Myös savusauna, avanto ja jouluateria antoivat kaivattua vaihtelua rintaman arkeen. 

Katso kuvia tapahtumasta täältä:

[17.-18.12.2011] Korsujoulu 

Lisännyt: Speidel


Hyvää itsenäisyyspäivää! 06.12.2011

Etulinja toivottaa kaikille hyvää itsenäisyyspäivää ja kiittää veteraaneja ja kaikkia muita, jotka ovat tehneet työnsä itsenäisen Suomen eteen.

Lisännyt: Speidel


Etulinjan katsaus 7 09.11.2011

Seitsemäs osa propagandatyylisessä videosarjassamme. Kuvaus on suoritettu Etulinjan yksittäistä harjoitustapahtumaa dokumentoidessa. Filmi kuvaa suomalaisten ja saksalaisten välistä ammuntakilpailua.

Suomenkielinen selostus.

 

Etulinjan Katsaus 7 / Report 7 From The Frontline

Lisännyt: Speidel


Etulinjan viikonloppu kasarmeilla 06.09.2011

Aina sotilaan elämä ei ollut pelkkää korpikuusen alle nukahtamista, vaan välillä päästiin nauttimaan sisämajoittumisen luksuksesta. Silloin tällöin (mm. Petroskoissa ja Koti-Suomen varuskunnissa) kasarmit toivat välillä myös niitä ei-niin-mieluisia asioita mukanaan, kuten sulkeisjärjestysharjoitukset, simputuksen, siivouspalvelun sekä tiukan kurin ja täsmällisyyden. 

Etulinja päätti heittäytyä näihin kasarmien tunnelmiin ja tässä lopputulos:

[2011] Etulinjan viikonloppu kasarmeilla

 

Etulinja kiittää yhteistyöstä Saaristomeren merivartioston kiltaa sekä Kuuskajaskarin henkilökuntaa!

Lisännyt: Speidel


Varusteleka ja Etulinja yhteistyössä 02.09.2011

Etulinja on tehnyt salassa jo jonkin aikaa yhteistyötä Varustelekan kanssa suomalaisten pukujen repro-tuotannosta ja myynnistä. Nyt yhteistyön ensimmäinen hedelmä putkahti Varustelekan sivuille myyntiin, näet M36-puku jonka kimppatilauksia on aikaisemmin Etulinja järkkäillyt. Tällä kertaa etuna on suomalainen kuluttajansuoja ja loistava asiakaspalvelu, sekä tulevaisuudessa laajeneva tuotevalikoima!

Ei muutakuin osoitteeseen Varusteleka.fi katsomaan pukua!

Lisännyt: Bauer


"Karma" 1941 28.08.2011

Etulinja rykäisi tiedustelupartion kokoon ja elävöitti suomalaista tiedustelupartiota, jonka tehtävänä oli pohjustaa vuoden 1941 hyökkäystä Korpiselkään. Toimintaan liitettiin paljon liikkumista, partioimista, tukikohdan vartioimista/miinoittamista ja tiedustelua. 

Partio yöpyi tähtitaivaan alla vaalien tuota korpisotureille sodan aikana tutuksi tullutta erätaitoa. 

Lisännyt: Speidel


Sotilasajoneuvotapahtuma Panssarimuseolla 03.07.2011

Etulinja osallistui viime vuoden tapaan Panssarimuseon perhepäiville, joiden tarkoituksena oli esitellä sotilasajoneuvoja suurelle yleisölle. Samassa yhteydessä tuotiin esille re-enactment -harrastusta ja tapahtumapäivänä museolta löytyikin mm. suomalaisen korpisoturin elämää esittelevä korsu, saksalaisen sotilaan henkilökohtaisen tavaran esittelyä ja saksalainen konekivääriryhmä. Tapahtumassa myös esiteltiin myös muun muassa suomalaisen, saksalaisen ja neuvostoliittolaisen sotilaan varustusta erikseen järjestetyssä 40-luvun "muoti"näytöksessä. 

Etulinja kiittää mahtavasta tapahtumasta!

Lisännyt: Speidel


Jatkosodan alkamisesta on tänään kulunut tasan 70 25.06.2011

Sotatoimet Suomessa alkoivat 25. kesäkuuta 1941, kun Neuvostoliiton ilmavoimat pommittivat Helsinkiä, Turkua ja useita muita paikkakuntia. Tämän jälkeen pääministeri J.W. Rangell totesi radiossa Suomen olevan jälleen sodassa Neuvostoliiton kanssa. 

Sota julistettiin ilmahyökkäyksiä seuranneena päivänä. 

Lisännyt: Speidel


Maastoharjoitus / Yö rakovalkealla 16.01.2011

Vuosi 2011 poljettiin käyntiin maastoharjoituksella. Suomalaisen kenttävartion partio sai tehtäväkseen tuhota vihollisen tarkka-ampuja, joka oli jo pidemmän aikaa kiusannut kenttävartiota. Partio sai aseistuksekseen järeän PST-kiväärin. Yö vietettiin rakovalkean ääressä ja tukikohta koostui tilapäismajoitteesta, tässä tapauksessa laavusta. 

Katso kuvia tapahtumasta täältä:

[2011] Maastoharjoitus / Yö rakovalkealla

Lisännyt: Speidel


Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! 24.12.2010

Etulinja toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Vuosi 2010 oli oikein antoisa vuosi suomalaisen re-enactmentin kannalta tapahtumineen ja uusine kavereineen.

Lisännyt: Speidel


Hyvää itsenäisyyspäivää! 06.12.2010

Etulinja toivottaa kaikille hyvää itsenäisyyspäivää ja kiittää veteraaneja ja kaikkia muita, jotka ovat tehneet työnsä itsenäisen Suomen eteen.

Lisännyt: Speidel


Uusi artikkeli Jermuille 30.11.2010

Jermut -osio on saanut tauon jälkeen jälleen uutta ja hyödyllistä tietoa. Tällä kertaa käydään läpi sotiemme aikaiset sotilasarvot pääpiirteittäin. 

 

Linkki artikkeliin:

Sotilashenkilökunnan jaoitus sekä arvoluokat ja arvoasteet

Lisännyt: Speidel


Etulinjan katsaukset 4 & 5 18.10.2010

Neljäs ja viides osa propagandatyylisessä videosarjassamme. Kuvaus on suoritettu Etulinjan toimesta panssari- ja PST-harjoituksen yhteydessä Panssarimuseolla.
Filmit kuvaavat suomalaisia sotilaita sulkeisissa sekä PST -koulutuksessa.
Suomenkielinen selostus.

Katsaus 4: Suljettu muoto - kivääriryhmä

Etulinjan Katsaus 4 / Report 4 From The Frontline

 

Katsaus 5: Panssaritorjuntaa

Etulinjan Katsaus 5 / Report 5 From The Frontline

Lisännyt: Speidel


Panssari- ja PST-harjoitus Panssarimuseolla 12.10.2010

Panssarimuseolla järjestettiin panssarivaunutoimintaan ja PST-aselajiin keskittyvä re-enactment tapahtuma. Historianelävöittäjiä oli saapunut tapahtumaan aina ulkomaita myöden. Paikanpäällä tutustuttiin muun muassa rynnäkkötykin ja Sotkan toimintaan sekä sotiemme panssaritorjunta-aseistukseen (PaK 40, Panzerfaust, Panzershreck). Tapahtumassa vieraili myös suomalainen SS-veteraani vastailemassa re-enactorien kysymyksiin. 

Etulinja kiittää Panssarimuseota, Michael Gaissmairia sekä kaikkia niitä toimijoita, jotka mahdollistivat tapahtuman järjestämisen!

Kuvia tapahtumasta löytyy keskustelulaudaltamme:

[2010] Panssari- ja PST-harjoitus, Panssarimuseo

Lisännyt: Speidel


Valga militar festival Virossa 01.09.2010

Etulinjan jäseniä osallistui Virossa järjestettyyn suureen re-enactment / sotilasajoneuvo tapahtumaan. 

Paikalle oli kerääntynyt yli 130 historianelävöittäjää monesta eri maasta ja tapahtumaan sisältyi muun muassa näyttävä sotilasparaati Valgan kaupungin läpi ja paukkupatruunoilla toteutettu näytöstaistelu. 

Kuvia ja videoita tapahtumasta löytyy Etulinjan keskustelulaudalta:

Valga Militar Festival

Lisännyt: Speidel


Sotilasajoneuvotapahtuma Panssarimuseolla 04.07.2010

Etulinja osallistui Panssarimuseon perhepäivään, jonka tarkoituksena oli esitellä sotilasajoneuvoja suurelle yleisölle. Samassa yhteydessä tuotiin esille re-enactment -harrastusta ja tapahtumapäivänä museolta löytyikin mm. suomalaisen rynnäkkötykkipataljoonan esikunta suojaosastoineen sekä saksalaisten miehittämä korsu.

 

Etulinja kiittää Panssarimuseota, Panssarikiltaa sekä kaikkia niitä toimijoita jotka olivat osaltaan toteuttamassa mahtavaa tapahtumaa!

Lisännyt: Speidel


Etulinjan katsaus 2 10.06.2010

Toinen osa propagandatyylisessä videosarjassamme. Kuvaus on suoritettu Etulinjan yksittäistä harjoitustapahtumaa dokumentoidessa.
Filmi kuvaa etulinjasta lepoon siirrettyjä suomalaisia sotilaita koulutuksessa.
Suomenkielinen selostus.

Video löytyy nyt Etulinjan YouTube-kanavalta:

Etulinjan Katsaus 2 / Report 2 From The Frontline

Lisännyt: Speidel


Etulinjan korsuviikonloppu 07.06.2010

Etulinja kokoontui viikonloppuna Loimaalle pieneen ampumakoulutukseen. Samalla harjoiteltiin liikkumista ja takaa-ajoa maastossa.
Majoittuminen tapahtui korsussa.

Kuvia tapahtumasta löytyy keskustelulaudaltamme: Keskustelu - [2010] Etulinjan korsuviikonloppu

Lisännyt: Bauer


Etulinjan & Michael Gaißmairin kokoontuminen 02.06.2010

Michael Gaißmair kutsui Etulinjan omalle harjoitusalueelleen viettämään viikonloppua 40-luvun hengessä. Teemana oli saksalais-suomalainen partio joka koostui saksalaisista vuoristojääkäreistä ja suomalaisista sisseistä. Partio kantoi kaiken tarvitsemansa mukanaan ja yöpyi kevyessä tilapäismajoitteessa.

Kuvia tapahtumasta pääset tiirailemaan tästä: Keskustelu - [2010] Michael Gaißmair / Etulinja Mauser Hill march

 

Etulinja kiittää Michael Gaißmairia mahtavasta viikonlopusta!

Lisännyt: Bauer


Kuvia viime tapaamisesta 30.04.2010

Galleriaan on nyt lisätty kuvia viime tapaamisesta, aiheena oli suomalainen korpisoturi ja vähän sulkeisiakin.

Hyppää galleriaan tästä: http://etulinja.net/s.php?galleria=7

Lisännyt: Bergstone


Etulinjan Sulkeisvideo 29.04.2010

Saatiin meidän uudelle YouTube-kanavalle heti käyttöä, kun päätettiin viime tapaamisessa kokeilla sulkeisia vähän niin kuin aikuisten oikeasti.
Kuvailtiin siitä video ja se löytyy siis Etulinjan omalta YouTube-kanavalta täältä:

http://www.youtube.com/watch?v=Y-Wr9Q5YN4k

Kannattaa myös subscribettää tuohon meidän kanavaan, niin saa tiedon sitten heti, kun sinne uusia videoita putkahtaa.

Kuvia tapaamisesta tulee myöhemmin.

Lisännyt: Korhonen


Etulinjan YouTube-kanava 27.04.2010

Etulinjalla on nyt oma YouTube-kanava, jonne lisäillään meidän tekemiä videoita.

Kanava löytyy täältä: http://www.youtube.com/user/Etulinja

Kannattaa myös tsekata mm. "Other Channels"-kohta sieltä alareunasta, sillä sinne lisäillään muita aiheeseen liittyviä mageita kanavia.

Lisännyt: Korhonen


Artikkeleita suomalaisille 20.03.2010

Suomalaisten Materiaalit-osioon on lisätty pari uutta artikkelia:

Lue ja opi.

Lisännyt: Korhonen


Linkkilistaa päivitetty 15.03.2010

Linkit-sivua on täydennetty seuraavilla linkeillä:

Info-sivustot

Keskustelulaudat

Online-kaupat

Re-enactment-ryhmiä

Etiketit ja paperityö

Lisännyt: Korhonen


Talvisodan päättymisestä 70 vuotta 13.03.2010

Tänään tulee kuluneeksi 70 vuotta talvisodan päättymisestä. Aseet vaikenivat rintamilla 13. maaliskuuta 1940 kello 11 Suomen aikaa.

Lisännyt: Speidel


Kuvia vuoden vaihteelta 04.03.2010

Uudenvuoden kuvasato oon viimein lisätty galleriaan, joten ripirapi kaikki sinne kuvia kurkkimaan painamalla tästä.

Lisännyt: Korhonen


Hyvää joulua! 24.12.2009

Etulinja toivottaa kaikille oikein mukavaa joulua!

Lisännyt: Speidel


Jälleen uusia artikkeleita. 11.12.2009

Uusia artikkeleita on lisätty saksalaisille ja suomalaisille osapuolille. Käy lukemassa materiaaleista saksalaisten ja suomalaisten artikkelit.

Lisännyt: Bauer


Hyvää itsenäisyyspäivää! 06.12.2009

Niin siinä kävi, että jälleen vuosi vierähti ja jälleen Suomi on vuotta vanhempi! Etulinja toivottaa kaikille hyvää itsenäisyyspäivää ja kiittää veteraaneja ja kaikkia muita, jotka ovat tehneet työnsä itsenäisen Suomen eteen.

Lisännyt: Bauer


Ensimmäiset artikkelit Jermut -osioon 18.11.2009

Jermut -osio sai ensimmäiset artikkelinsa. Artikkeleista toinen käsittelee yhtä sotilaan perustaitoa, suunnistamista, ja toinen lähinnä pintaraapaisee sissitoiminnan perusteita. Lisää luvassa!

Lisännyt: Speidel


Etulinjan jäsenet liikkeellä 17.11.2009

Etulinjan saksalainen & yhdysvaltalainen haara on lisännyt vahvuuttaan tuoreilla täydennysmiehillä. Tervetuloa joukkoon Schütze Müller ja Private Wilson! Samalla Schütze Holzapfel lähti Afrikkaan komennukselle.

Lisännyt: Speidel


Referenssikuvia 05.11.2009

Saksan, Yhdysvaltojen ja Suomen varustesivuille on nyt lisätty hieman suuntaa antavia referenssikuvia. Toivottavasti nämä valottavat paremmin varustekokonaisuuksien eri asteita.

Lisännyt: Korhonen


Etulinjan tapaaminen Evolla 05.11.2009

Etulinjan viimeisin tapaaminen sujui mainiosti ajanmukaisella maatilalla Lammin Evolla. Kuvia kokoontumisesta on lisätty galleriaan. Siirry suoraan sinne tästä.

Lisännyt: Bergstone


Uusi jäsen 19.09.2009

Etulinjan saksalainen haara on lisännyt vahvuuttaan tuoreella täydennysmiehellä. Tervetuloa joukkoon Schütze Meyer!

Lisännyt: Speidel


Plash-palatkan muokkaus 26.08.2009

Neuvostoliitto-osapuoli räsähtää käyntiin toveri Kirovin näppärällä telttaosan muokkaus -artikkelilla. Nyt laitetaan ne sodan jälkeiset kangaspalat ojennukseen. Vilkuilkaa artikkelia täältä: http://etulinja.net/s.php?artikkeli=4

Lisännyt: Korhonen


Neuvostoliitto-osapuoli 23.08.2009

Iltaa toverit!

Nyt on Etulinjaan vihdoinkin lisätty Neuvostoliitto-osapuoli. Kaikki siis kipin kapin sitä ihmettelemään:
http://etulinja.net/s.php?op=ru

Jäsenhakemuksia otetaan vastaan, kuten myös muillekin osapuolille. Jos siis tunnet syvää historian elävöittämis -intoa, heittele meitä sähköpostilla tämän mallin mukaisesti:
http://etulinja.net/s.php?sivu=jaseneksi

Lisännyt: Korhonen


Uusi Keskustelulauta 19.07.2009

Etulinjan keskustelulauta on nyt päivitetty phpBB3-versioon, joka mahdollistaa paremman suojauksen mm. botteja vastaan sekä lisää monia muitakin toimintoja. Jos löydät uudelta laudalta minkäänlaisia virheitä tai vikoja, ilmoita niistä Palaute-osion "Uusi keskustelulauta"-ketjuun.

Toivottavasti pidätte laudan uudesta ulkoasusta.

Lisännyt: Korhonen


Päivitystä Linkkeihin 01.07.2009

Linkit-sivulle on lisätty seuraavat linkit:

Info-sivustot:
- Finnish Junkyard
- Inert-Ord.Net
- Jaeger Platoon
- Site about Mauser 98k rifle
- Trigger Time

Keskustelulaudat:
- World War II Forums

Kuvagalleriat:
- Vpunkvd.narod.ru

Online-kaupat:
- The Sutler's Store
- McFarthingbowl's The-Bunker
- Landser Outfitters
- Militarytour

eBay-kaupat:
- Militarytour
- Hiki Militaria Shop
- Lomax Militaria

Lisännyt: Korhonen


Etulinja: An der Westfront 1944 04.05.2009

Etulinja järjestää ensimmäisen julkisen re-enactment tapahtumansa. Tutustu tapahtumaan sen sivuilla tämän linkin takana.

Lisännyt: Bauer


Enkut uusiksi 25.04.2009

'In English'-sivu on kirjoiteltu uusiksi.

Lisännyt: Korhonen


Lisää menumuutoksia 24.04.2009

Päävalikkoon on nyt lisätty myös linkki 'Yhteys'-sivulle, josta näkee Etulinjan yhteystiedot.

Lisännyt: Korhonen


Menumuutoksia 07.04.2009

Sivuston vasemmalla sijaitseva navigointimenu on piirrelty uusiksi ja valikkoon on lisätty myös linkki jäseneksi-sivulle, josta löytyy tietoa etulinjaan liittymisestä.

Lisännyt: Korhonen


Keskustelulaudan cookie-asetuksia muutettu 17.03.2009

Olemme saaneet aika paljon palautetta koskien keskustelulaudan kirjautumiseen liittyviä ongelmia, joten allekirjoittanut päätti hieman tutkia asiaa. Vika johtuu luultavimmin palvelimen cookie-, eli eväste-asetuksista. Asetuksia on nyt muutettu, joten jos et pääse kirjautumaan laudalle, tarkista tästä ketjusta lisäohjeita.

Lisännyt: Korhonen


Linkkisivua päivitetty 28.02.2009

Linkkejä on lisätty vaikka millä mitalla ja uusina aiheina ovat mm. informaatiosivustot sekä re-enactment-ryhmät. Tsekkaa lisäykset vasemman menupalkin 'linkit' napista tai suoraan tästä.

Kommentteja sekä lisäys- ja parannusehdotuksia saa heitellä taas keskustelulaudalle tähän ketjuun.

Lisännyt: Korhonen


Etulinja-sivuston kauppalista 29.01.2009

Linkit-osioon on lisätty kattava lista re-enactment tavaraa internetissä myyvistä kaupoista.

Hypätkää sinne tästä.

Kommentteja sekä lisäys- ja parannusehdotuksia saa heitellä keskustelulaudalle tähän ketjuun.

Lisännyt: Korhonen


Hyviä uusia vuosia! 04.01.2009

Etulinja toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta ja paljon uusia, iloisia kokemuksia historian harrastuksen parissa!

Lisännyt: Bauer


Kuvia, kuvia, kuvia... 26.08.2008

Kuvat etulinjan viidennestä tapaamisesta on lisätty sivuille. Siirry galleriaan tästä.

Lisännyt: Korhonen


Suomi sekä uusia kuvia 14.08.2008

Suomi-osapuoli on nyt virallisesti lisätty sivustolle ja siihen kaivataan jäseniä. Kiinnostaako Suomen sota-ajat sotilaan näkökulmasta? Koetko olevasi valmis aktiiviseen uudelleenelävöittämiseen? Ota yhtetyttä meihin täältä. Lisää tietoa Suomiosastosta löytyy sivujen vasemman laidan navigaatiopalkista Jermut-linkin takaa

Myös sivuston kuvamateriaalia on päivitetty uudempaan. Siinäpä vasta hyvä syy selata joka sivu uudestaan läpi.

Lisännyt: Korhonen


Käyttökatko 08.08.2008

Pahoittelemme eilen esiintynyttä käyttökatkoa, joka johtui webhotellimme maksuasioista. Homma on kuitenkin nyt hallussa taas ainakin vuodeksi eteen päin.

Lisännyt: Korhonen


Wehrmachtin telttavälineet -artikkeli 01.08.2008

Jo kauan foorumilla makoillut 'Wehrmachtin telttavälineet'-artikkeli on nyt siirretty sivuille. Hyppää suoraan siihen tästä.

Lisännyt: Korhonen


Viides kokoontuminen sekä asiaa artikkeleista 26.07.2008

Etulinja valmistelee viidettä kokoontumistaan, jossa treenaillaan osapuolikohtaisia perustaitoja sekä jutellaan kokonaan uuden osapuolen, Suomen, perustamisesta Etulinjaan.

Sivuston artikkelipuoli on myös saatu kuntoon. Artikkeleita koitetaan sivuille tipautella siihen tahtiin, kun niitä saadaan tuotettua. Sivuille on lisätty jo välillä poistettuna ollut saksalaisosaston artikkeli 'Saksalaisen jalkaväkiryhmän kokoonpano ja toiminta kentällä' sekä uutuutena amerikkalaisosaston materiaaleihin 'Lekan lyhyt varustautumisopas: US Army 1943-1945, Euroopan rintama'.

Lisännyt: Korhonen


Keihäsjärvi 11.05.2008

Etulinjan neljäs kokoontuminen järjestettiin Etelä-Suomessa. Tällä kertaa pistettiin lainakamojen avulla koko porukka saksalaisiksi. Paikan päällä harjoiteltiin mm. sulkeisia, ryhmän etenemistä maastossa sekä käsimerkkejä. Kuvia löytyy täältä.

Lisännyt: Lindholm


Kuvia Ikkeläjärveltä 30.01.2008

Etulinjan kolmannen kokoontumisen kuvat on suodatettu sekä muokattu ja niistä parhaat on laitettu teille kaikille nähtäväksi. Siirry galleriaan tästä.

Lisännyt: Korhonen


Uusia jäseniä 29.01.2008

Etulinjan saksalainen haara on lisännyt vahvuuttaan tuoreilla täydennysmiehillä. Tervetuloa joukkoon Schütze Kant ja Schütze Kleinberg!

Tuoreet täydennysmiehet nostivat osaston operationaalisen vahvuuden yhdeksään mieheen, joten ensimmäinen ryhmä on täydessä miesvahvuudessaan. Ehkäpä SINÄ olet sopiva toisen ryhmän miehistöön...?

Lisännyt: Bauer


Ensimmäinen artikkeli 09.12.2007

Sivustolle on nyt lisätty Etulinjan ensimmäinen artikkeli, joka käsittelee saksalaisryhmän toimintaa kenttäolosuhteissa.

Lisännyt: Korhonen


Uusi IRC-kanava 25.11.2007

Etulinjalle on pystytetty oma kanava QuakeNetiin nimellä #etulinja. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita liittymään joukkoon riemukkaaseen! Jos et tiedä mikä IRC on, tsekkaa vaikka IRC-opas.

Lisännyt: Bauer


Kuvia Utterholmenista 01.11.2007

Ensimmäinen galleria lisätty Kuvia-osioon. Sisältönä on kuvia Etulinjan toisesta virallisesta tapaamisesta, joka järjestettiin Etelä-Suomen saaristossa.

Lisännyt: Korhonen


Sivusto netissä 18.10.2007

Nyt on sitten uusi sivusto ja keskustelulauta netissä. Vanhan laudan (frontlinetroops) sisältöä ei nyt valitettavasti saatu siirrettyä uuteen, mutta ainaki siivilöityy se turha roina pois tässä välissä. Keskustelulaudalla on myös uudet säännöt, joten lukekaas ne läpi kunnolla ja noudattakaa myös niitä. Sivustolle lisätään materiaalia pikkuhiljaa, kun sitä saadaan koottua.

Lisännyt: Korhonen